Tízezernyi vadlúd hétvégéje Tatán

2011-11-24 11:21:00 V.J.

hírkép

Zajos lesz a hétvége Tatán! Tízezernyi vadlúd vonulását és az Öreg-tóról való kirepülését figyelhetik meg az érdeklődők szombaton és vasárnap Tatán, a XI. Tatai Vadlúd Sokadalom rendezvényein.



A sokadalom előtt pár nappal már 8500 vadlúd pihent a leeresztett tó medrében, a természetvédők a globálisan veszélyeztetett vörösnyakú lúd egy példányát is megfigyelték, valamint több nagy kócsagot és havasi partfutót láttak.

A vízimadarak forgataga mellett számos programmal vár mindenkit a rendezvény, ahol kiállításon mutatják be a rákosi viperát. Az élőállatos előadások közül idén a solymászbemutató igazi különlegességet ígér, látható lesz a Magyarországon ritka, két méter szárnyfesztávolságú szirti sas, mely fokozottan védett madár.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, a játszóházban kiderül, melyik a leggyorsabb vadlúd és mit eszik a juharsün. De készül kukorica- és szotyikép, madáretető és madárkalács. Lesz békamentés, nyomolvasó játék indiánoknak, madárszínező, madárrajzoló, és megtudhatjuk azt is, hogy a gyurgyalagoknak sem mindig könnyű. A fesztivál programja a www.vadludsokadalom.hu oldalon található.