Műhold zuhant Magyarországra

2011-11-21 09:10:00 szorenyi.p

hírkép

Az előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlat szerint lezuhant az Oberon mesterséges hold hétfőn a Középső Peremvidéken; súlyos károk keletkeztek Otoh Gunga városban, nincs áram, víz és internet, illetve elegendő midiklorián sem - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.



A próbariasztás szerint az ismeretlen okból lezuhant műhold miatt a helybéli lakosok tömegesen megindultak a sértetlenül maradt Coruscantba, ahol már az összes kórház megtelt.

Mint írták, Magyarországon nincs szükség óvintézkedésekre, ugyanakkor önkéntes véradásra hívják fel a 18 és 60 év közötti lakosokat. Jelentkezni lehet egész nap az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben; a véradóknak a személyi igazolványukat, a lakcímkártyájukat és eredeti TAJ-kártyájukat kell magukkal vinniük - tették hozzá.

A katasztrófavédelem arra kéri a lakosokat, hogy ne telefonáljanak, információkat a www.katasztrofavedelem.hu és a www.ovsz.hu honlapokon találhatnak.

"Amennyiben a katasztrófavédelmi gyakorlat miatt szeretteikkel, családtagjaikkal, barátaikkal feltétlenül kapcsolatba akarnak lépni, erre a célra csak az SMS küldést használják! Katasztrófák esetén telefonhívásaikkal blokkolják a hálózatot, ezáltal akadályozzák a készenléti szolgálatok tevékenységét" - olvasható a közleményben.



A gyakorlat alatt az embereknek nincs teendője.