Karácsony Máltán - Derűs Évek

2011-11-17 19:14:00 szorenyi.p

hírkép

Kellemes idő, de mégis karácsonyi hangulat. Ezt kínálja Málta, amely alig 2 órányi repülőútra van Magyarországtól. 50 év felett mindenképpen érdemes kipróbálni, egy kis romantika is összejöhet.



A mélyen vallásos, katolikus Málta legnagyobb ünnepe a Karácsony. Miközben délben még napozhatsz a mélykék tenger partjainál a még mindig nyarat idéző teraszokon, elmélázol a köveknek csapódó hullámok hangjainál készülhetsz az ünnepre. El sem tudod képzelni a fáklyákkal megvilágított több ezer éves mézszínű mészkövekből épült kastélyok esti hangulatát, hiányolod a szállongó hópelyheket, az itthon megszokott didergés helyett csak úgy zakóban, kosztümben elindulsz, hogy részt vegyél a számtalan étterem egyikének ünnepi vacsoráján, majd éjfélkor az egymást követő kisvárosok tűzijátékai, a szigetet gyerekkórusok csilingelő hangjai töltik be.

Majd kukkants be a Manoel színházba, a régi sárga buszok a gyerekkorodat hozzák vissza, mosolygós emberek és a nagy születés, a nagy várakozás pillanata, igen, így együtt a világ egyik legsűrűbben lakott országa, Szicília és Afrika között, a lovagok szigete.

A máltai tartós szerelemről még többet a most megjelent Derűs Évek online magazinban olvashat.

A Derűs Évek magazin letölthető innen.