Klikkeltek a kortárs alkotásokra

2011-11-16 17:47:00 V.J.

hírkép

Galériákban, alternatív helyszíneken és még OTP Bank fiókokban is meg lehetett tekinteni az idei Art Moments by HybridArt rendezvénysorozat alkotásait.



2010 őszén indította útjára az Art Moments by HybridArt kortárs képzőművészeti programsorozatot. Idén ősszel, október 8-30. között immár harmadik alkalommal rendezték meg a főleg pályakezdő művészeknek kiállítási lehetőségeket biztosító programsorozatot Budapesten. A rendezvény során a fiatal művészek munkái a hagyományos kiállítási tereknek számító galériák mellett alternatív, rendhagyó helyszíneken voltak láthatók. Így azok a fiatal művészek is bemutatkozhattak a nagyközönségnek, akiknek a kereskedelmi galériákban még nem volt alkalmuk kiállítani.

A rendezvény főtámogatója - az OTP Junior - az OTP Bank facebook oldalán a legtöbb közönségszavazatot kapott mű alkotóját 100.000 forintos különdíjjal jutalmazta. A díjat Hegedűs János fotója nyerte. Emellett az OTP Bank egy újfajta kiállítótérrel járult hozzá az Art Moments rendezvénysorozat sikeréhez: 15 forgalmas budapesti bankfiókjának kirakatában a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola 16 alkotójának munkáit mutatta be.

A hagyományoknak megfelelően most is lehetett szavazni interneten. A szavazás mellett minden Art Moments by HybridArt programsorozat végén összeáll - s így történ ez alkalommal is - a szakmai zsűri által kialakított gyűjtemény, a Spicy Collection. A zsűri feladata volt az Art Moments rendezvényen szereplő alkotások közül annak a 29 alkotásnak a kiválasztása, amelyet a legkvalitásosabbnak, legnagyobb művészi értékkel bírónak tart. A gyűjteménybe harmincadikként a legtöbb közönségszavazatot kapott mű automatikusan bekerült.

A Spicy Collection további darabjait 2011. november 18-tól állítják ki a Római Magyar Kulturális Intézet kiállítótermeiben.