Újabb sérültek érkeztek haza Egyiptomból

2011-11-10 16:55:00 szorenyi.p

hírkép

9 sérült magyar érkezett haza Hurghadából. Mindegyikőjük jól van. A gép landolása után a sérülteket mentőautókkal a Péterffy Sándor utcai kórház baleseti intézetébe vitték.



A csütörtökön érkezett gép fedélzeten hét könnyebb és két súlyos sérült volt, mindannyian jól viselték az utazást. Egyiptomban először egy állami kórházba kerültek, ahol tragikus körülmények között voltak, onnan sikerült őket egy magánkórházba szállítani.

Egy súlyos sérült még Kairóban van, de az esti órákban ő is Budapestre érkezik - mondta Nagy Ferenc, szállítást lebonyolító Europ Assistance operációs vezetője.

Karsai Márta, a Groupama biztosító utasbiztosítási osztályvezetője azt mondta, annak a négy családnak, amelynek a Groupamánál volt biztosítása, és a hozzátartozójuk meghalt a balesetben, félmillió forint segélyt adnak.

A Dornier típusú gép nem sokkal délután 3 óra előtt landolt Budapesten, a kilenc sérültet hétfős orvoscsoport kísérte. A sérülteket mentőautókkal a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti intézetébe vitték.

A vasárnapi hurghadai buszbalesetben tizenegy magyar turista vesztette életét, és további 29 megsérült.



A hazaszállítás és a szervezés eddigi költségei meghaladják a 60 millió forintot.