14 halott - borzalmas tragédia az M43-ason

2011-10-31 07:14:00 szorenyi.p

hírkép

Közlekedési katasztrófa történt éjszaka az M43-ason. Szeged és Makó között egy román kamion átszakította a védőkorlátot és összeütközött egy szintén román kisbusszal. 14-en haltak meg, ketten élték túl a katasztrófát.



Az eset a sztráda Rákóczi-telepi lehajtójánál történt. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért rohant át a másik oldalra, egy enyhe kanyarban, a farakományt szállító kamion.

Az autópályát Makó irányába teljes szélességében lezárták: a forgalmat a sztráda vásárhelyi csomópontjánál leterelik, és csak a Tisza túloldalán, a maroslelei csomópontnál engedik vissza.

Az Arges megyei mikrobusz Valenciaból Bukarestbe tartott. Négy nő és három gyerek halt meg a balesetben. Az áldozatok mindegyike egy Bukarest melletti faluból származik. Az összetört Mercedes kisbusz roncsát hajnali 3 órakor egy Szegedről érkező daruval emelték az úttestre, további áldozatok után kutatva.

A rendőrséget egy másik, szintén Budapest irányába haladó kamionos értesítette, aki a szerencsétlenül járt kamionos mögött haladt - számol be a delmagyar.hu, amelyet folyamatosan frissítenek szöveggel és képekkel egyaránt.



A kamion vezetője súlyosan sérült meg.