Amikor a barátok zenélni kezdenek

2011-10-28 19:01:00 szorenyi.p

hírkép

Rammstein, AC/DC és Pink Floyd egyetlen konceerten, ráadásul gregorián dallamvilágban. Ha valakinek csak olvas erről, akkor lehetetlennek mondana egy ilyen zenei vállalkozást. Pedig sikeres könnyűzenei csaaptról van szó, amely Budapesten is fellép a közel jövőben.



2011. november 2-án nyolc szerzetesnek öltözött énekes, rockegyüttes és szimfonikus zenekar áll majd a Budapest Kongresszusi Központ színpadán, hogy speciális látványvilággal ötvözve felcsendüljenek a Gregorian számai, melyben a Coldplay, AC/DC, Metallica, Depeche Mode dallamok gregorián stílusban és átiratban hallhatók.

Az együttes 1999-ben alakult. Létrehozója az a Frank Peterson, aki az Enigma születésénél is jelen volt. Annak a formációnak a sikere alapozta meg Frank Peterson mostani zenei vállalkozását. Lemezeiket eddig 5 és fél millió példányban adták el.

A koncertek hihetelen látványt nyújtanak. A nyolc, szerzetes ruhába öltözött, klasszikus zenei képzettségű énekest egy női háttérénekes és egy rockegyüttes kíséri, kiegészülve egy szimfonikus zenekarral. A zenét különleges látványvilág egészíti ki, füst, tűz, egyéb pirotechnikai effektek, tükrök, speciális világítás.

A Gregorian legújabb nagylemeze, The Dark Side of the Chant címmel, mely a Carmina Burana-tól az AC/DC-n át Madonnáig vegyíti a modern és a gregorian zenét. Az albumot bemutató turnéjuk során Magyarország mellett, Szlovéniában, Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Oroszországban lépnek fel, és saját állandó showműsoruk indul Las Vegasban.