A Világszám tudta: nem tilos a lézerblokkoló!

2011-10-27 18:56:00 szorenyi.p

hírkép

Az ügyészség ejtette a vádat annak a békéscsabai férfinak az ügyében, akit a gépkocsijába beszerelt traffipaxblokkoló miatt számítástechnikai rendszer elleni vétséggel vádoltak. A Világszám, elemezve a jogi környezetet, már hónapokkal ezelőtt erre az álláspontra jutott. Akkor még kevesen hittek nekünk.



A 35 éves békéscsabai autós ellen azért emeltek vádat, mert tavaly októberben, a város határában blokkolót használva akadályozta a traffipax berendezés működését. A vádiratot számítástechnikai rendszer elleni vétség miatt terjesztették elő. Ez azonban jogi nonszensz, hiszen mint korábbi cikkünkben megírtuk, már a szavak jelentése miatt sem lehetett volna a vádat fenntartani. Arról értekeztünk, hogy mivel a traffipax blokkoló magát a számítógépet nem zavarja meg, csak a mérő lézersugarát, így ez alapján a bűncselekmény nem valósul meg. További érveink a kapcsolódó cikkünkben.

Futó Sándor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta, arra következtetésre jutottak, hogy a beszerzett bizonyítékok alapján azt lehetett megállapítani, hogy amit a vádlott elkövetett, az nem bűncselekmény.

A békéscsabai rendőrkapitányság szerint bűncselekménynek minősül, ha valaki "számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza". Hogy miért helytelen ez az érvelés, azt kapcsolódó cikkünkben olvashatja. Úgy tűnik, hogy az ügyészség rájött, a Világszámnak van igaza és ezért visszavonta a vádat.