Elektromos áramot tankolnak

2011-10-21 09:42:00 szorenyi.p

hírkép

Elektromos töltőállomást helyeztek üzembe Kempinski Hotel Corvinusnál. Az E.ON fenntarthatósági programjának első lépéseként az energiacég a hotel elektromos töltőit.



Október 20-tól, ha bárki, aki elektromos bringával, robogóval vagy autóval közlekedik és a környéken fogy el a delej járművéből, nyugodt szívvel járulhat a budapesti Kempinski szálloda 7 elektromos töltőállásának valamelyikéhez. A tankolás 2012 végéig ingyenes.

Rogán Antal. V. kerületi polgármester az átadón arról beszélt, hogy az e-autók tulajdonosai mentesülhetnek a regisztrációs adó, gépjármű átírási illeték, gépjármű adó és parkolási díj alól. Így az üzembentartása ezeknek a gépkocsiknak egész kedvező, mi több, 100 kilométert nagyjából 1000 forintért tehet meg vele az ember.

AZ ilyen autók egyelőre drágák, 8 milliónál olcsóbban nem lehet hozzájuk jutni. Ráadásul az e-autózás egyelőre még csak a városon belüli közlekedésben hatékony az autók rövidebb - 130 kilométeres - hatótávolsága illetve a töltő infrastruktúra fejletlensége miatt. Ezen kíván változtatni az E.ON, mely még idén megkezdi a Bécs-Budapest útvonal elektromos töltőállomásokkal történő felszerelését. Ez akár a töltőállomásoknak otthont adó települések turizmusának is kedvez, mivel a töltés idejét az embereknek el kell ütni valahogy.



Az elektromos autókat kb. 25 perc alatt lehet feltölteni.