Harmadszor is: Art Moments programok

2011-10-06 13:30:00 V.J.

hírkép

Idén ősszel, október 8-tól október 30-ig immár harmadik alkalommal jelentkezik az Art Moments by HybridArt kortárs képzőművészeti programsorozat.



Nem is választhattak volna stílusosabb helyszínt a rendezvénysorozat sajtótájékoztatójára, mint az Erzsébet téri volt buszpályaudvar épületében működő Design Terminált. Az egyszer volt dolgok itt látványosan kelnek életre a művészet segítségével.

Idén ősszel harmadszor veszi kezdetét az Art Moments by HybridArt, s vele a felhívás: Klikkelj a kortársra! Budapesten több száz kortárs képzőművészeti alkotást lehet megtekinteni galériákban, alternatív helyszíneken október 8-30. között. A kiállítóhelyek közé a főtámogató OTP Bank is bekapcsolódik, 15 belvárosi fiókjával. Az őszi satellit program az Urban Tactics és a Szabadság téri Szoborpark. Emellett „Nem vész el, csak átalakul! Adj új értelmet a pénznek!” címmel az MNB és a HybridArt Management pályázatot hirdet kortárs képzőművészeknek a bezúzott pénzbrikettek újrahasznosítására.

A főleg pályakezdő művészeknek bemutatkozási lehetőséget nyújtó kezdeményezés. a hagyományos kiállítási tereknek számító galériák mellett alternatív, rendhagyó helyszíneken lesznek láthatóak Budapesten. Így azok is bemutatkozhatnak a nagyközönségnek, akiknek a kereskedelmi galériákban még nem volt alkalmuk kiállítani.

A rendezvény főtámogatója az OTP Junior, amely az OTP Bank facebook oldalán a legtöbb közönségszavazatot kapott mű alkotóját 100.000 forintos különdíjjal jutalmazza. Emellett egy újfajta kiállítótérrel járul hozzá az Art Moments rendezvénysorozat sikeréhez: 15 forgalmas budapesti bankfiók kirakatában a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola 16 alkotójának munkái lesznek láthatóak. „A fióki kiállítótérrel és a facebook oldalunkon létrehozott szavazással az a célunk, hogy minél többen megismerhessék a fiatal alkotók munkáit. Büszkék vagyunk arra, hogy ezeken a csatornákon keresztül több tízezren találkozhatnak a művészek alkotásaival” – mondta Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing igazgatója. „Emellett a korábbi kollekciókból összeállított válogatások egy rendhagyó vándorkiállítás keretében november és január között négy helyszínen, az OTP Bank nyíregyházi, pécsi, szegedi és győri bankfiókjaiban lesznek megtekinthetőek” – tette hozzá.

Igen látványos programnak ígérkezik a Szabadság téri Szoborpark, ahol 2011. október 11-től a HybridArt Management Belváros-Lipótváros Hagyományőrző Kulturális Egyesülettel közösen mutatja be a K-ARTS KÉSZ Művészeti Gyűjtemény Kecskeméti Acélszobrászati Szimpozion művészeinek alkotótáborában készült alkotásait.

Szavazni 2011. október 8. és október 30. között lehet az OTP Bank facebook oldalán. A szavazók között 100 darab design-pólót sorsolnak ki az OTP Junior jóvoltából.

Az Art Moments by HybridArt 2011. Ősz megnyitóján jelentette be a Magyar Nemzeti Bank képviseletében Ferenczi Barnabás, az MNB készpénz-logisztikai igazgatója és az HybridArt Management a mai naptól induló „Nem vész el, csak átalakul! Adj új értelmet a pénznek!” nyílt alkotói pályázatát. A pályázat célja a megrongálódott, forgalomból kivont és bezúzott bankjegyekből készülő pénzbrikettek kreatív újrahasznosítása. További információk a kiírásról a www.artmoments.hu oldalon találhatók.