Miért kietlen táj a Sziget?

2011-09-30 09:33:00 szorenyi.p

hírkép

Hetekig kietlen táj volt a Hajógyári-sziget az augusztusi Sziget után. A szervezők megrendelték a parkosítást, de a hőség miatt a Főkert nem kezdett neki a munkának. Hétfő óta már szórják a fűmagot.



Egy blog számolt be arról, hogy borzalmas állapotban van a  Hajógyári-sziget a nyári fesztivál óta. A fotók szerint holdbéli tájként néz ki a Nagyrét, a helyreállítási munkáknak nyoma sem volt. Ráadásul még a koszt sem takarították el rendesen, csikkupcok tucatjait találta a posztoló.

A Világszám kérdésre marinka Csaba, a Sziget sajtómunkatársa elmondta, ők megrendelték a munkálatokat a Főkerttől, de a kertészeti szakemberek nem kezdtek neki a rehabilitációnak a szárazságra hivatkozva.

Az Indexet a Főkert úgy tájékoztatta, hogy hétfő óta dolgoznak, jelenleg a terep "feláztatása" folyik, mert a csonttá keményedett talajra teljesen felesleges volna kiszórni a fűmagot. Úgy fogalmaztak, hogy hamarosan komposzttal javítják fel a talajt, felkapálják, újra megöntözik és befüvesítik a közel 46 ezer négyzetméteres területet. A cég amúgy 5100 négyzetméteren füvesít a fák alatt is, és pótolja a kukákat is. A talajmunkákat várhatóan október 21-re fejezik be.



A sziget rekultiválása 13.5 millió forintba kerül.