Lézerrel támadják a repülőket Ferihegyen

2011-09-19 22:04:00 superadmin

hírkép

A légi közlekedésben a legnagyobb figyelmet a fel- és leszállások igénylik, ennek ellenére az utóbbi időben néhányan veszélyes tréfát űznek a pilótákkal. Ismeretlenek lézerrel támadják a repülőgépeket.



A Reptéri Rendőr Igazgatóság (RRI) közleménye szerint megsokasodott a légi járművek kapitányainak bejelentése, miszerint a földről piros és zöld lézerfénnyel zavarják őket a reptér közelében.

A hatóságok bíztak benne, hogy megszűnnek az ilyen esetek, amikor elfogtak egy elkövetőt és azt nyilvánosságra hozták. Az idétlen játékot űzők ellen rendőrségi eljárás indul és akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók a légi közlekedés zavarása végett.

Ha a repülőgépet bizonyíthatóan a lézerfény miatt baleset éri, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel  is büntethető az elkövető, tömegszerencsétlenség okozása miatt. Remélhetőleg erre sosem kerül sor.

A RRI tájékoztatása szerint kiemelten fogják kezelni ezeket az eseteket, de nehezíti a munkát, hogy nem egy helyszínről érkeznek a "támadások."

Elgondolkodtató, hogy kinek okozhat örömet sok száz ember biztonságos repülésének és életének kockáztatása.