Járd be Szolnokot!

2011-09-16 11:05:00 szorenyi.p

hírkép

Városlátogató túrákat tartanak a hétvégén Szolnokon! gyalogosan és kerékpáron járhatják be 2-3 óra a megújult várost. A csoportok 3-5 fősek lesznek és idegenvezető segít majd. Amúgy elkészült egy okostelefon-alkalmazás, amely bemutatja az alföldi város nevezetességeit, térképpel és hasznos telefonszámokkal.



A szervezők a Tisza-parti település az utóbbi években átépített és új létesítményekkel gazdagodott helyeire invitálják az érdeklődőket. Vasárnap a múzeumtól induló 3-5 fős csapatoknak 2-3 órás sétával kell bejárniuk az előre megjelölt helyszíneket, amelyek rejtvények megoldásával érhetők el.

Szolnokon az elmúlt években alaposan megváltozott a belváros képe, visszakapta régi arculatát főtere, a Kossuth tér, a centrumban pedig megszépültek az utcák. Megépült Európa leghosszabb gyalogos és kerékpáros hídja, amely a város és pihenőövezete, a Tiszaliget között teremt kapcsolatot a Tisza felett. A Kulturális örökség napjainak felvezetéseként már felavatták azt felújított Mária-szobrot, amelyet eredetileg 1847-ben állítottak fel a nagy tűzvészek megfékezésének emlékére.

Emellett a megyei jogú város közgyűjteményének restaurátorműhelye is megnyílik a látogatók előtt, míg Az informatika gyermekei című kiállításon ingyenes tárlatvezetés lesz.



Szombaton 15 órától a kerékpárosokat, majd vasárnap 10 órától a gyalogosan indulnak a túrák a Damjanich Múzeumtól.