Betörtek az állatok a buszba egy safari túrán

2011-08-25 23:38:00 superadmin

hírkép

Nem akármilyen élményben lehet részük a hodenhageni Szerengeti Safari-Parkba látogatóknak. A családi vállalkozás a legkülönlegesebb állatok sorát tárja az vendégek elé, még fehér tigris is található a mesterséges szerengetin.



Az állatok természetesen szabadon vannak engedve, mint ahogy az ilyen létesítményekben megszokott. A látogatók busszal vagy saját autóval is végigjárhatják a parkot. Érdemes a buszt választani, így idegenvezetés is jár a jegy mellé.

Néhány állat rutinosan a buszba is bepofátlankodik egy kis elemózsia reményében, ez a személyzetnek teljesen természetes, de az újonnan ide látogatók igencsak meglepődnek, amikor egy kis majom ugrik az ölükbe, vagy éppen egy zsiráf néz szembe velük. A legutóbbi kalandtúrán a Világszám.hu tudósítója is részt vett.

A terület négy részből áll: Az első a Szafari-park, a második az Aqua-szafari, amely egyedülálló Európában. Itt amazonasi szárnyas hajóval utazhatnak a turisták miközben a szervezők gondoskodnak arról, hogy senki ne ússza meg szárazon.  Egy biztos, az utasoknak nincs melegük a hajótúra során. A harmadik rész a  dzsungel szafari, ahol előbukkanó műállatok és mesterséges dzsungelkörnyezet teszi izgalmassá a kirándulást. A Jeep ezúttal tényleg beragadt a lápba, nem csak imitálta a sofőr a bajt, pedig az elején azt hittük. De sebaj, a derék utasok ruhájukat nem kímélve tolták ki az autót a bajból. A negyedik rész a vidámpark, ahol kicsik és nagyok is találnak kedvükre való szórakozási lehetőséget.


Az egész napos program felnőtteknek 25, gyerekeknek 20 euróba kerül.