Veszteséggel zárt a Sziget

2011-08-15 15:45:00 szorenyi.p

hírkép

385 ezren voltak az idei Szigeten, ami több mint tavaly, de picit elmarad az eddigi rekordtól. A Sziget nagykorúvá érett, mostanra Európa egyik legnagyobb és legismertebb fesztiváljává vált, a szaksajtó egyértelműen a legnemzetközibb, legsokszínűbb rendezvényként emlegeti.



Hat kontinens mintegy ötven országából érkeztek az idei Szigetre, ami - nagykorúságát elérve - már az egyik legfontosabb kulturális, zenei esemény Európában. Ezúttal a magyarok váltottak valamivel kevesebb jegyet, a svájci frank csúcsdöntögetései bizony nem tettek jót a hazai pénztárcáknak.

A Sziget költségvetése az idén jelentősen megnőtt, köszönhetően – többek között - a terület bérleti díjának, a biztonsági fejlesztéseknek és nem utolsó sorban - az utolsó pillanatban leszerződtetett - Prince gázsijának. Ezt a növekedést - habár pár ezerrel több látogató volt mint tavaly - a bevételek sajnos nem tudták kompenzálni. A 19. Sziget a legnemzetközibb, zeneileg a legerősebb, gazdaságilag pedig a leggyengébb fesztivál lett. Annak ellenére, hogy az idén a rendezvény - a legutóbbi másfél évtizedben második alkalommal - veszteséges lett, nincs veszélyben a jövőre jubiláló, 20. fesztivál, hiszen a Szervezőiroda többi rendezvénye jelentős növekedést ért el. Azok nyeresége meghaladja a Sziget mínuszát, így a szervező cég, a Sziget Kft. továbbra is nyereséges lesz.

Sziget zárónapján, a White Lies koncert után már megkezdték a Nagyszínpad bontását. A Sziget bontása és takarítása 1 hetet vesz igénybe és utána indulnak meg a kertészeti helyreállítási munkálatok.