Unalom helyett Derűs Évek

2011-07-20 12:42:00 V.J.

hírkép

Az ember ötven felett szereti a kényeztetést. Ez akár intellektuális is lehet. Hogy mennyi minden lehet derű forrása, arra nem kell más, mint átlapozni a Derűs Évek magazin legújabb számát.



"Nem vagyok még fogatlan vénség" - mondta Lord Meldrum a kedvelt angol sorozatban. És valóban, az évek múlásával csak az életbölcsességünk nő. Kicsit minden más értelmet nyer és gondolatokat ébreszt. A magazin most megjelent számának oldalain mindenről olvashatunk, ami derűt ébreszt, így ötven felett.

Másképp emlékszünk Salamon Bélára, akinek híres mondásait, szerepeit és szellemét idézik meg a Benczúr Hotel irodalmi teraszán. "Ha én egyszer kinyitom a számat!" vagy "Lepsénynél még megvolt" A 48-as lábakkal megáldott csetlő-botló pesti kisembert alakító felejthetetlen komikus megidézésével a pesti kabaré aranykoráról olvashatunk.

Megismerhetjük a Hotel Benczúr szép és fiatal cukrászkapitányát Tóth Zsuzsát, aki bevezet bennünket az édességek klasszikus világába, a házi somlói galuska, a sacher torta és a fagylalt mellé felszolgált szószok közé. Mert az élet valóban édes is lehet.

A kiskert pázsitja mindig a szomszédnál zöldebb, de vajon mi ennek az oka? A kerttulajdonosok örök dilemmáit is megoldja a magazin érdekes írása, hasznos tanácsokkal és gyakorlati instrukciókkal.

Ötven felett pedig az utazás sem csak a nyüzsgő és zsúfolt tengerpartokat jelenti. Igazán pompás úticél lehet például a Plitvicei Nemzeti Park, Horvátországban.

Ezekről és sok minden másról is találhatunk remek olvasnivalókat s gondolatébresztőket a Derűs Évek Magazin legújabb számában, amely letölthető innen.