OTP a fiatal tehetségekért

2011-07-15 18:47:00 tiszai

hírkép

A Veszprémi Utcazene Fesztivál fő támogatója az OTP bank egy nagyszerű lehetőséget kínál a tehetséges bandáknak. Húsz együttes áll versenyben a félmillió forintos közönség-díjért, illetve további félmillióért, amit a háromtagú szakmai zsűri ítél oda a legjobbnak.



A belvárosban sétálva fagattam a zeneszeretőket, hogy mit gondolnak az OTP támogatásáról és tudják-e hogy kire és hogyan lehet szavazni.

Néhány fiatalt kérdezgettem, akik már ki is választották, hogy kire fognak voksolni. Voltak olyanok, akik nem voltak pontosan tisztába azzal, hogyan is szavazhatnak kedvencükre, de hálás vállveregetéssel köszönték meg, amikor elárultam nekik, hogy az OTP Bank facebook vagy iwiw oldalán tehetik meg mindezt.

Az idősebb korosztályt is megszólítva, egy hölgy közölte, hogy bár eddig SMS-sel lehetett szavazni, ami pénzbe kerül, ő mégis mindig küldött üzenetet. Most, hogy ezt nem tudja megtenni, kénytelen lesz a számára még kissé bonyolult internetet böngészni. Ugyanakkor az aktívan internetező fiataloktól sokkal több szavazat érkezik, mivel csak egy kattintásba kerül, hogy kedvencüket az OTP Bank által felajánlott nyereményhez jutassák.

A szakmai zsűri három tagja szintén félmillió forinttal jutalmazza, a szerintük legjobban teljesítő zenekart vagy szólistát. A fent említett pénznyereményeken felül a győztes meghívást kap Európa talán legrangosabb utcazenei megmérettetésére a Ferrara Buskers-re.

Az általam kérdezettek mindegyike jó gondolatnak, és kiváló lehetőségnek tartja, hogy az OTP Bank ezen a fesztiválon keresztül támogatja a fiatal - és még ismeretlen - tehetségeket. Egy anyukát is megszólítva, kiderült, hogy egy hozzáértő zenésszel beszélek, aki a Pannon Egyetemen tanít. Szerinte nagyon jó ötlet, hogy olyan együttesek kerülnek reflektorba, akik nem hódoltak be a kereskedelmi adók világának. A pénzdíjjal és a frissen szerzett rajongótáborral egy új világ nyílik meg a szerencsés nyertes számára.