Örökre szívünkbe zártuk

2011-07-14 15:26:00 tiszai

hírkép

És hogy kit vagy mit? A Kiscsillag együttesről van szó, akik tegnap éjjel hatalmas bulit csaptak az Óváros téren. De néhány órával tekerjünk előrébb, amikor még csak gyülekeztek a mulatozni vágyók.



Az Utcazene első napja minden évben feszengések, nagy várakozások között jön el. Délutántól kezdve gyűlnek kicsik és nagyok. Ki a koncertekért jön, ki a társaságért. Estefele nekünk is összeállt a csapatunk, volt osztálytársakból, barátokból. A színpadokon már szólt a zene és persze a színpadokon kívül is. Hegedűs, harmonikás srácok játszottak az önfeledten táncoló borvirágos ( vagy éppen sörvirágos) arcú tömeg közepén.

Ahogy telt az idő egyre több ismerőssel, baráttal, régen látott osztálytársakkal, ismerősökkel futottunk össze. Baráti társaságunk a vizsgák miatti időveszteséget igyekezett bepótolni a fél tizenkettőkor kezdődő Kiscsillag koncertig, hisz már régen láttuk egymást. A sétálón ülve, nevetgélve, borozva és táncolva múlattuk az időt.

Éjfél előtt egy kicsivel a sok ismerős arctól és baráti öleléstől megrészegülve érkeztünk meg a Kiscsillag koncertre. Az együttes - nagy meglepetésre - két újabb taggal bővült. Julcsi és Virág azonban csak ideiglenesen voltak bandatagok. Míg felkonferálták az együttest és míg elénekelték Lovasi Bandiékkal a Van-e szándék című számot. A Kiscsillag repertoárján szerepelt még az Állnak a férfiak, a Szomszéd, az Örökre és a melankolikusabb hangulatú Menetszél és Sirály is, csak hogy néhányat említsünk. A zenekar Kockacukor című számát a Lovassy László Gimnázium diákjainak, tanári karának illetve portás nénijének ajánlotta.