Üdülnek az elefántok is

2011-07-12 14:09:00 superadmin

hírkép

Egy hónapos pihenésre küldték Kerala állam egyik hindu templomának elefántjait, ugyanis álláspontjuk szerint nekik is jár a kikapcsolódás.



A 64 elefántnak kijut minden jóból, jár nekik a különleges étrend, masszázs, fürdőolajas lubickolás. Az elefántok hosszú hónapokat töltöttek kátrányos utakon vándorolva, pálmaleveleken és banánon éltek, miközben a különféle templomi fesztiválokon díszőrséget álltak - magyarázta a templom állatorvosa.

Pihenésük idején napi étrendjüket szakemberek állítják össze különleges rizskészítményből, csicseriborsóból, kurkumából, multivitaminokból, étrend-kiegészítőkből és májkészítményből.
A speciális kezelésektől azt várják, hogy megnyugtassák az állatokat, mielőtt azok elkezdenék a munkát az év hátralévő részében megrendezendő fesztiválokon.


Az elefántok kényeztető üdültetése a templomnak 900 ezer rúpiába (4 millió forintba) kerül - olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján.


A hindu vallás szerint Ganésha, az elefántfejű isten a jó szerencsét, a bölcsességet, a hatalmat reprezentálja. Ő az, aki elpusztítja a gőgöt, az önzést, ismeretekkel, tudással és jómóddal ruházza fel az embereket. Ezért az elefántok tartása a templomokban hagyományos szimbólum India déli részén.