Veszprém az utcazenészeké

2011-06-22 10:45:00 V.J.

hírkép

Idén már 11.  alkalommal foglalják el a Királynék Városának utcáit  és tereit a legjobb hazai és külföldi utcazenekarok. Újdonságként a facebookon is lehet szavazni a kedvencekre.



A hazai fesztivál kínálat legegyedibb hangulatú darabja, a Veszprémi Utcazene Fesztivál július 13-16 között csábítja a műfaj kedvelőit. A stílusosan a veszprémi vár tövében megrendezett sajtótájékoztatón, Dolezsai Gergely az OTP Bank Marketing Kommunikációs Osztályvezetője, Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Muraközi Péter a rendezvény főszervezője ismertette meg a sajtó képviselőivel a bőséges kínálatot.

Idén közel 200 zenekar közül internetes szavazással választják ki azt a 20 résztvevőt, akik 4 napon keresztül szórakoztatják a helybelieket és az ideérkező nagy számú turistát. A hazai fellépők mellett külföldi sztárok is koncerteznek a színpadokon. Fellép többek között a Gentleman Németországból, Roy Paci Olaszországból, de érkeznek vendégek Mexikóból és Venezuelából is.

A magyar vonalat, az OTP Bank Nagyszínpadon az Irie Maffia Soundsystem képviseli a ghanai Fokn Bois duóval kiegészülve, míg az Óváros Tér Nagyszínpadán a Kiscsillag hozza a hazai színeket. A fesztivál elképzelhetetlen lenne, veszprémi zenekarok nélkül, ők idén ingyen állnak színpadra. A zsűri és a közönség szavazatai alapján derül ki, hogy ki lesz "Veszprém utcái legjobb muzsikusa". A győztes kalapjába fél-fél millió forint kerülhet.

Újdonságnak számít idén a fellépők kiválasztása is - említette Dolezsai Gergely. A fesztiválon összesen 20 zenész vagy zenekar vehet részt, amelyből 18 előadót a beküldött anyagok alapján a zsűri választott ki. Mellettük és a 19. tavalyi erdélyi győztes mellett további egy fellépőt a közönség szavazhat be az OTP Bank Facebook és Iwiw oldalán. Szavazni július 4-ig lehet!

(http://facebook.com/otpbank.hu , http://iwiw.hu/otpbank)



Legvidámabb fesztivál a legvidámabb bank támogatásával.