Diós-mézes fagyit az országnak

2011-06-07 19:33:00 szorenyi.p

hírkép

Körte fagylalt lett idén Magyarország fagylaltja. A jéghideg édességet diós--mézes ízzel bolondítják tovább. A döntést egy szakemberekből álló zsűri hozta. A kötelező gesztenyefagylat kategóriában Csákvárra került a megtisztelő cím.



A budapesti Sík Cukrászda által készített diós-mézes körte lett a szabadon választható kézműves kategória első helyezettje, egyben a Gasztro Média zsűri és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség különdíját is elnyerte.

A kötelező kategóriákban gesztenyefagylaltot kellett készíteniük a versenyzőknek. Kézműves kategóriában a zsűri döntése szerint a csákvári Csuta Cukrászda által készített gesztenyefagylalt sikerült a legjobban, a cégek kategóriájában pedig a Bisquit Kft. fagylaltja ért el első helyezést. A közönségzsűri - Rúzsa Magdi, Csézy és Friderika énekesnők - szintén a Csuta Cukrászda gesztenyefagylaltját találták a legfinomabbnak, így ez a termék nyerte el az ő különdíjukat is.

Az Év Fagylaltja versennyel egy időben kiválasztották az Ország Tortája verseny első három helyezettjét. Júliusban újabb elemzéseket követően szakmai zsűri dönt arról, melyik sütemény lehet az ország tortája. Versenyben van a császárkörtetorta, a kecskeméti baracktorta és a kecskeméti baracköntettel készült kölestorta.