Magyar karácsonyi vásár Európa legjobbja

2023-12-09 00:00:00 Farmosi Nóra

hírkép

Csaknem 600 ezer szavazat érkezett 168 országból.



Ez alapján nyert a Szent István Bazilika előtti adventi vásár, immár negyedik alkalommal.

Pár éve még a bécsi adventi vásár volt a legnépszerűbb, ám az utóbbi 15-20 évben rengeteget fejlődtek a budapesti karácsonyi vásárok a fényjátéktól kezdve, a jégpályán át egészen a kínálatig.

A jó minőségű kézműves termékek, a különleges adventi programok és az ilyen vásárokban megszokott finomságok, a forralt bor és a forró csoki a legjobbak közé emelték a fővárosi karácsonyi bazárokat. Az ünnepek környékén ezek rengeteg külföldi és belföldi turistát mozgatnak meg, ebben az időszakban óriási a szálláshelyek telítettsége, jelenleg 2 százalékkal vagyunk elmaradva a 2019-es rekordévhez képest.

Ha erős lesz a két ünnep közötti időszak, akár új rekordév is lehet 2023 annak ellenére, hogy idén elmaradtak mind Oroszország turistái, ahonnan a 7. legtöbben jöttek, és az izraeli turisták is, ők korábbi években 80 ezren is érkeztek hazánkba.

Ilyen körülmények között is képes teljesíteni Magyarország, amiben jelentős szerepet játszik az egész éves turisztikai desztinációk, a budai vár pazar kilátása, a különböző múzeumok és a gyógyfürdők mellett, Európa legjobb adventi karácsonyi vására is. Fotó: Facebook - Adventi Ünnep a Bazilikánál