​Tokaj a világ egyik legjobb települése

2023-10-22 00:00:00 Farmosi Nóra

hírkép

A tokaji aszú névadó települése felkerült a világ turisztikai térképére.



Tokaj is bekerült a világ legjobb kiemelt települései közé az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) által, elnyerve ezzel a Best Tourism Villages of 2023-díjat.

A rangos nemzetközi díj elismerése az eddigi felújításoknak és mozgatórugója a további, történelmi léptékű turisztikai fejlesztéseknek, melyek célja, hogy hazánk egyik legkedveltebb célpontjává váljon a világörökségi borvidék és a tokaji aszú névadó települése.

260 település közül csak 54 kapta meg ezt a díjat, Magyarországról egyedül Tokaj. Ez egy komoly elismerés, aminek a célja, hogy egyfajta hálózatot is létrehozzanak és ezek a frekventált helyen lévő települések kommunikáljanak egymással, mint egyfajta közösség. Természetesen óriási marketing értéke is van, hiszen el lehet mondani, hogy a kistelepülések között az egyik legjobb Tokaj – mondta Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró az M1 adásában.

A szakértő azt is elmondta, hogy Tokaj hatalmasat fejlődött az elmúlt 20 évben. Ma már gasztronómiai központ lett Tokaj, bőven van miből válogatni a szállások között is, még ötcsillagos szálloda is van. Van kastélyszálló, panzió, kisebb vendégházak, melyek mind-mind megújultak a fejlesztéseknek köszönhetően. Az attrakciók is olyanok, hogy bárki talál magának megfelelő elfoglaltságot a wellnesstől a legkülönfélébb élményekig.