120 éves, de még mindig nagyon népszerű

2023-06-24 00:00:00 Csilla.K.

hírkép

Szenvedélyes Harley-Davidson rajongók ezrei gyűltek össze Budapesten, hogy megünnepeljék a motorgyártó cég fennállásának 120. évfordulóját.



A Harley-Davidson Európai Fesztivál sok szempontból egyedinek és izgalmasnak ígérkezett június 22-25. között. A jubileum a világ minden tájáról egy helyszínre vonzotta a motorozást kedvelőket és a H-D rajongókat, hogy közösen ünnepeljék az ikonikus márkát. A különleges motorokat és, hogy bepillantást nyerjenek abba is, milyen izgalmas jövő vár rájuk.

A fesztivál egyik fénypontja a Harley-Davidson parádé volt, ahol több ezer motoros gurult végig a város történelmi nevezetességei között.

 


A Puskás Aréna Parkban zajlott a fesztivál.

A szervezők gazdag programkínálatot állítottak össze, világszínvonalú élőzenei kínálattal. Öt színpadon több mint 50 együttes lépett fel változatos zenei programmal. Az ausztrál rockbanda, a Wolfmother június 24-én, szombaton lépett fel, a Deep Purple legendája, Glenn Hughes június 25-én, vasárnap játszotta el az együttes legkedveltebb számait. A fesztivál második napján, június 23-án a női zenészeké volt a főszerep. Mások mellett felléptek a nashville-i nővérek, a Rebecca és Megan Lovell fémjelezte Larkin Poe; és mindeközben a legnépszerűbb és legkiválóbb magyar művészeket is láthatták a fesztiválozók.

Közben kisorsoltak egy igazi történelmi motort is!

A Harley-Davidson nemcsak szerves része az amerikai történelemnek, hanem az amerikai gazdaság egyik szimbóluma, ikonikus márka, amelynek eseményei hagyományosan hatalmas tömegeket mozgatnak meg . Immár nemcsak a tengerentúlon, hanem Európában is, ahol immár 20 éve a gyártó megünnepli fennállásának kerek évfordulóit.

A Harley-Davidson, Inc. anyavállalat sok más jelentkező közül Magyarországot választotta arra, hogy a motorosok, rajongók és a márka imádói szerte a világból összegyűljenek egy felejthetetlen hétvégére. A Harley-sek ünnepe világraszóló lett, annyi bizonyos.