Zöldkártya az agrártermelőknek

2011-05-05 20:11:00 szorenyi.p

hírkép

Lassan befejeződnek a tavaszi munkák a földeken, de a gazdálkodók soha nem tudhatják, hogy amit elvetettek, le is arathatják-e? A Zöldkártya hitellel könnyebben kezelhetőek a gazdálkodás során felmerülő váratlan helyzetek - hangzott el az OTP Bankháttérbeszélgetésén.



Az OTP és azon belül az Agrárágazati Igazgatóság feladata a kormány gazdaságpolitikájával és vidékfejlesztési stratégiájával összhangban az agrárágazati ügyfélkör bővítése, versenyképes hiteltermékek és szolgáltatások kialakítása, az egyéni, kis- középvállalkozások működésének és fejlődésének elősegítése.

A hitelpiacon teljesen új konstrukcióként került kidolgozásra az OTP Zöldkártya hitel, ami a területalapú és az AKG támogatás több éves előfinanszírozásával, hosszabb futamidővel segíti a gazdálkodókat a finanszírozás biztosításában.

Az OTP Zöldkártya hitel a piacon elérhető más területalapú támogatásra épülő hitelkonstrukcióval szemben nem csak az adott évre, hanem több évre is előfinanszírozza az európai uniós területalapú SAPS és AKG támogatásokat.

Az év második felében tervezi a Bank az integrációhoz kapcsolódó hitelezés megújítását és a termőföldhöz, birtokfejlesztéshez kapcsolódó hitelezés erősítését.

A gazdálkodók folyamatosan ráutaltak a külső finanszírozásra, így általában a rendelkezésre álló fedezeteik, ingatlanaik egy része már le van kötve. A területalapú támogatások fedezetkénti elfogadásával a konstrukció mögötti ingatlan fedezetek aránya csökkenthető, így jelentős újabb források bevonása válik lehetővé - hangoztt el a megbeszélésen.

 



Az OTP Bankban 2010. november 1-vel jött létre az Ingatlan, Kisvállalkozási és Agrár Divízió