Sürgős váltás a Lufthansánál, ez nincs többé

2021-07-13 19:38:00 Kail

hírkép

Bejelentette a Lufthansa, hogy a megszokott üdvözlési formát megszüntetik a járataikon, és helyette egy általánosabb formát alkalmaznak. Ez azt jelenti, hogy mostantól nem tesznek különbséget férfi és női utasok között, egész egyszerűen úgy üdvözlik a gépen őket, hogy kedves vendégek.



Sőt, a legénység sem használhatja „a hölgyeim és uraim” kifejezést. A légitársaság ezzel gyakorlatilag „gendersemleges” üzemmódra állt át.

A cég szóvivője úgy nyilatkozott, hogy mindenkit figyelembe akarnak venni a megszólításnál. Így a következő megoldásokat eszközölték a járatokon: „A napszaktól függően különböző lehetőségek vannak, például »Kedves Vendégek« vagy »Jó reggelt/napot/estét« vagy »Üdvözöljük itt a fedélzeten«. A kabinfőnök dönt arról, melyik a megfelelő” – fogalmazott a szóvivő.

A repülőkön már a napokban megtörténik a változás, idővel azonban a foglalási rendszert is kibővítik. Lesz egy harmadik kategória is, hogy ne csak nők és férfiak vehessenek jegyet. Minden kiadványt „gendersemlegessé” alakítanak, még a cégen belüli kommunikációban, például a belső e-maileknél is ez lesz az elvárás. Nem a Lufthansa az úttörő ebben, az Air Canada, és a Japan Airlines már korábban megváltoztatták megszólításaikat.