Amerikai sztárséffel nyit a budapesti hotel

2021-04-26 16:08:00 Kail

hírkép

Az együttműködés keretében a Michelin-csillagos hollywoodi séf, Wolfgang Puck a Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét. Az ő vezetésével születik újjá a Belváros történelmi kávéháza, és nyitja meg kapuit egy különleges tetőtéri bár is az ikonikus épületben.



A Wolfgang Puck Fine Dining Group stratégiai partnerségi megállapodást kötött a nyár elején megnyíló budapesti Matild Palotával. A világhírű mesterszakács, Wolfgang Puck veszi át a belvárosi palota teljes gasztronómiai irányítását.

Az osztrák származású Puck már gyermekkorában elkezdett főzni édesanyja oldalán, aki séfként dolgozott Puck szülővárosában. Ösztönzésének köszönhetően Wolfgang már tizennégy évesen elkezdte kitanulni a szakácsmesterséget. Fiatal szakácsként Franciaország legnevesebb éttermeiben helyezkedett el, beleértve a párizsi Maxim s-t, a monacói Hotel de Paris-t és a Provence-i 3 Michelin-csillagos LOustau de Baumanière-t. 24 évesen Wolfgang megfogadta egy barátja tanácsát, és Európát elhagyva az Egyesült Államokba költözött.

Mára Wolfgang Puck neve szinonimája lett a merész, innovatív konyhaművészeti stílusnak, amely Amerika és végül az egész világ fine dining iparágát újradefiniálta. Saját, különleges fogásai, páratlan személyisége és magabiztossága forradalmasította a gasztronómiai iparágat.

Sok év elteltével Wolfgang most három különleges helyszínnel és gasztrokoncepcióval tér vissza új közép-európai otthonába, a Matild Palotába, ahol a konyhai csapatát a legtehetségesebb magyar séfek erősítik.

Spago by Wolfgang Puck

Európában elsőként a Matild Palota ad otthont Wolfgang Puck híres, Beverly Hills-i Spago éttermének, mely a sztárséf gasztronómiai kínálatának legjavát vonultatja fel.

Az 1982-ben a kaliforniai West Hollywoodban megnyitott első Spago azonnal hatalmas sikert aratott. A kaliforniai konyhájáról nevezetes étterem 1997-ben a Beverly Hills-i Canon Drive-hoz költözött, tovább emelve gasztronómiai jelentőségét. A Spago számos elismerésben részesült: megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat és további két Michelin-csillagot is elnyert a Michelin Guide-Los Angeles jóvoltából.

A Váci utca és a Duna utca sarkán, a Váci utca 36. szám alatt, a Matild Palotában található Spago by Wolfgang Puck modern dizájnnal, lenyűgöző lounge résszel, és a Duna utcára nyíló óriási terasszal várja majd a vendégeit. A Spago a gasztronómiai világ úttörőjeként a konyhaművészetet, a gasztro szolgáltatásokat és trendeket formálva, egy merőben új gasztronómiai kultúrával gazdagítja a magyar fővárost, ötvözve a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét, a tehetséges hazai séfek tudását, a magyar hagyományokat és helyi alapanyagokat.

Matild Café & Cabaret

A szeptemberben nyitó Matild Café and Cabaret Európa egyik ikonikus történelmi kávéházának, azeredetileg 1901-ben alapított BelvárosiKávéháznak az újragondolása, amely egykoron Budapestlegkedveltebb társasági helyszíne volt.

A több mint egy évszázaddal ezelőtt megnyitott kávéház most korhű pompájában születik újjá a Matild Palota épületében, hogy a klasszikus szecessziós kávéház kulturális örökségét megőrizve kínáljonmaradandó élményeket. Wolfgang Puck a kávék, a sütemények, a pékáruk és az ételek területén iskülönlegességekkel szolgál a kávéházak szerelmeseinek.

The Duchess

A The Duchess rejtett italbárjában a fővárosi panoráma új értelmet nyer, ugyanis a híres budapesti háztetők között megbújó bárból páratlan kilátás nyílik az Erzsébet-hídra, a Dunára és a Gellért-hegyre. Az italbárt Klotild Mária főhercegné ihlette, akinek megbízásából kiegészítették a Matild Palotát egyrejtett tetőrésszel, amely a dekadens mozgalom találkahelyéül szolgált. A sikkes bárhoz egy titkos bejáraton keresztül vezet az út: privát liftek visznek fel a magasba, ahol a vendégeket a csillogás, a gasztronómia, a koktélok és a válogatott zenék misztikus világa fogadja.

A most megkötött partnerségi megállapodás kiterjed a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest üzleti és társasági eseményeinek cateringjére, valamint a szobaszervizre is, így a szállodavendégei akár szobájuk kényelmében is élvezhetik Wolfgang Puck kínálatát.

„Már régóta vártam a megfelelő partnerre és időpontra, hogy visszatérhessek Közép-Európába" - mondta Wolfgang Puck. „Nagy örömömre szolgál, hogy végre megtaláltam új otthonomat, a Duna királynőjét, Budapest gyönyörű városát. Nagyon várom már, hogy új gasztronómiai élményekkel gazdagítsam a város lakosait és az ide látogató nemzetközi utazókat."

„Wolfgang Puck neve egyet jelent a legszínvonalasabb éttermi vendéglátás és a minden szempontból legmagasabb szintű konyhaművészet fogalmával. Nagy öröm számomra, hogy Wolfgangot új budapesti otthonában üdvözölhetem. A séf szezonális, élvonalbeli gasztronómiai koncepciójának, stílusának és a teljes működtetésre kiterjedő aktív részvételének köszönhetően biztosak vagyunk abban, hogy a Matild Palota tökéletes otthona lesz a világhírű séfnek és csapatának, így létrehozva Budapest új gasztronómiai központját" - nyilatkozta Emre Pasli, a Matild Palota igazgatója.