Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

2021-03-18 17:52:00 Koronczay Edit

hírkép

A 75 éves Nagy Feró 2021 március 15-én, közel 5 évtizedes pályafutásáért Kossuth-díjat kapott. Azóta szó szerint kettészakadt az ország, ugyanis a díj megosztja az embereket. Civileket és sztárokat egyaránt. Vannak, akik szerint jogos és megérdemelt az elismerés és akadnak olyanok is, akik szerint a Beatrice zenésze nem érdemelte meg.A közösségi médiát elárasztották a vélemények.

„Feró nem tagadja meg magát a színpadon se, ennek ellenére kapott díjat. Feró egy rocker! Ennyi!”

„…a Kossuth-díjat 1948-ban alapították, és az első zeneművész, aki megkapta Kodály Zoltán volt. Most eljutottunk Nagy Feróig. Van ilyen.”

„Nem a káromkodással van a baj, hanem amit mondott... ott van a bibi. A Kossuth díj a seg....alásért járt neki?”

„Úgy gondolom, aki Kossuth-díjas, az a nemzet büszkesége, egy követendő példa kell, hogy legyen. Valaki, aki értéket képvisel. Nem gondolom, hogy ebbe a körbe ő belefér.”

„Felőlem káromkodjon amennyit csak akar.. .de a Kossuth díjat nem érdemelte!

Én bírom a 8 óra munka, 8 óra pihenés 8 óra szórakozás című nagyeposzát de ezért nem jár ez a díj.... más talán, de NEM a Kossuth díj.”

„Nekem azzal van gondom, amit mondott. Nem ahogyan. Meg a seggnyalása. Hogy lefeküdt.”

„Attól mert kedvelem Ferót, mert a 8 óra munka című dala egy életérzés adott az embereknek, de büszke lehet az István a királyban nyújtott alakítása is. Kétségtelen, hogy meghatározó figura, a nép gyereke és egy egyéniség. Lehet kedvelni, lehet utálni. A Kossuth díjat szerintem NEM érdemelte meg. Mondom ezt úgy, hogy jómagam nagyon bírom Őt.”

„Nagy Feró egy primitív ember és teljesen érdemtelen egy ekkora díjra. Sajnos ki tudja milyen okból most szüksége van rá a hatalomnak és ő el is hiszi, hogy megérdemli amivel lekenyerezik.”

„Úgy vélem a Kossuth-díjat lehet adni, hogy megvegyenek bárkit, de méltósággal vissza is lehet utasítani. Mint azt oly sokan már meg is tették korábban.”

„Legalább önmagát adja nem játssza meg magát Feró. Amennyi átkot szitkot csótányozást kap senki nem reagálná le higgadtan . Senki nem tökéletes azért mert valaki Kossuth- díjjat kap nem kell megjátszania magát,nem kell azt mutatni aki valójában nem az.”

„Akárhogy beszél a Nemzet Csótánya (nem véletlen kapta e becenevet) azért tett le az asztalra.  Szerintem, ha elénekelsz egy sort a népszerű slágereiből azt a 10 éves is tudja folytatni és a 100 éves is!Azért ez nem véletlen szerintem!Míg egy mai sztárocska egy két hétig hallat magáról és utána már csak akkor figyelsz fel rá ha kirakja valahol valamiét!!!!!!”

Ráadásul egy rejtett kamerás videófelvétel terjed napok óta az interneten, melyben Nagy Ferót hallani, nem éppen kulturált, Kossuth-díjashoz méltó stílusban beszélni.

A posztoló így kommentálta a videót:

Na így kell ezt csinálni... sajnos az erősebb kifakadását a Youtube nem engedi sem osztani, sem menteni... de azért ezt a jelenetet is imádom!! Igazi művelt, kultúr úriember, aki zseniális muzsikus is egyben....”„2021 - Magyarország legnagyobb elismerésével, Kossuth díjával es 19 millió forinttal kitüntetett " nemzet csalogánya" díj nyertese.

Itt tudod megnézni a videót.

A videó csak tovább borzolta a kedélyeket. Már ismert emberek sem bírták megállni szó nélkül a történteket. Majka egy Facebook posztban akadt ki.

„Csak hogy stílusos legyek: KURVA kíváncsi vagyok, hogy beszélnek más Kossuth díjas művészek mikor rejtett kamerás felvételt készítenek róluk?!?! Miért kell ilyen álszent szarnak lenni?”

Bár Majka arra utalhatott, hogy sok sztár beszélhet Nagy Feróhoz hasonlóan, mikor nem hallja és nem látja őket senki más, a posztját rengetegen félreértették és a kőkemény mondatokra azonnal reagáltak a rajongók.

„Fáj Petike hogy te nem kaptál 16 millát? Megcsappant a tartalék? Figyi, van kettő kezed és vállalj munkát, ne az emberekből próbálj megélni!”

„Nyugi te leszel a következő Kossuth Díjas!”

„Majka az a baj hogy te nem kaptál a kórházi jelenetek re !!!! Fáj mi !!!!”

A kommentelők közül sokan úgy vélik, Majkának van igaza. A rejtett kamera sok ismert embert teljesen új oldaláról mutatná be.

„Javaslom, készítsen valaki rejtett kamerás felvételt arról, aki Feróról készített. Érdekelne az ő szókincse.”

„Majka! Volt szerencsém több művészhez benzinkúton dolgozva, többek közt hozzád is.  Azt gondolom lenne meglepetés ha ott is üzemelt volna egy rejtett kamera... Az álszentség népbetegség…”

Koronczay Edit