A karnevált is megette a vírus

2021-01-22 10:18:00 Kail

hírkép

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt - jelentette be csütörtökön Eduardo Paes polgármester.



"Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a karnevált" - írta a Twitteren.

Eredetileg február 13-16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották.

"A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen" - írta Paes.

A polgármester azonban hozzátette, hogy ha a tömeges védőoltások működnek, "2022-ben ünnepelni fogjuk az életet és kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük".

A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban.