2021 a szabadstrandok éve lesz

2021-01-05 17:11:00 Farmosi Nóra

hírkép

Több mint 80 szabadvízi strand újulhat meg országszerte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) strandfejlesztési programjának negyedik ütemében. Köztük van a zánkai, a balatonfenyvesi, a dunabogdányi, az abádszalóki és a tiszalöki szabadstrand is.



Az M1 televízióban a balatoni strandfejlesztéseket elemezték, a program részeként ugyanis a tó északi és déli oldalán egyaránt érinti majd a fizetős és szabadstrandokat is a program. Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró az adásban azt elemezte, hogy milyen szempontok fontosak egy strand minőségénél. Elmondása szerint az illemhelyek tisztasága és felszereltsége, az infrastruktúra és környezet kiépítettsége és igényessége, a parkolási lehetőségek és a kínálat mind nagy súllyal esnek latba.

A szakember szerint az a titok, hogy valóban legyen választék, mindenki számára megfelelő gasztronómiai, sportolási és szórakozási lehetőség. A fizetős strandoknál a felsorolt szolgáltatások jelentős része már most is működik, a belépőért cserébe megkapják az elvárt minőséget az emberek. A retro elemek megtartásával is lehet fejleszteni a színvonalat, amire a program biztosítja a feltételeket az ország több mint 80 szabadvízi strandján.