Ma temetik Páldi Y. Györgyöt

2021-01-04 10:07:00 Kail

hírkép

Karácsonykor halt meg gazdag és kalandos életút végén, 83 évesen a magyar születésű turisztikai szakember.



Páldi Y. Györgyöt még gyerekkorában, a II. világháború után Izraelbe vitte édesanyja, ott kezdte pályafutását pikolófiúként. Aztán Svájcban, majd Izraelben szerzett szállodai szakmai képesítést. Hosszú éveket töltött Etiópiában és Kenyában, ahol szálloda-beruházások tanácsadója, majd szállodák igazgatója volt.

A rendszerváltás után hazatért Magyarországra. Olyan egyedi projekteket szervezett, mint például turisztikai szakemberek és újságírók repülőútja a polgári célra még nem használt, de katonai funkciót már be nem töltő debreceni repülőtérről Budapestre a Malév egyik TU-154-esével. Később tanácsadóként is részt vett a kelet-magyarországi repülőtér életében.

A siófoki Hotel Ezüstpart, valamint a budapesti Regency Suites igazgatójaként is sokat tett a magyarországi turizmusért, többször is személyesen kalauzolta végig a német vendégeket a Balaton partján. Nyolc évvel ezelőtt retróhangulatban pozícionálta újra a 650 szobás siófoki szállodaegyüttest. Sok szakmai-társadalmi feladatot látott el hazai és nemzetközi szinten is.

Szervezőereje kimeríthetetlen volt, újabb és újabb projekteket dolgozott ki. Az utóbbi években energiáit az American Association of Airport Executives szervezetnek szentelte, mely több alkalommal tartotta közgyűlését Magyarországon.

Páldi Y. Györgytől szűk családi, baráti körben vesznek ma végső búcsút.

Fotó: Mazsihisz