Magyar labdarúgó Európa legjobbjai között

2020-11-21 11:24:00 Ujvári

hírkép

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása a nyolcadik helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgónak járó Golden Boy-díj szavazásán.



Az olasz Tuttosport című szaklap szombaton tette közzé a végeredményt, amely szerint a Salzburg korábbi, a Borussia Dortmund jelenlegi játékosa, Erling Haaland végzett az élen. A norvég futballista az előző idényben negyven mérkőzésen 44 gólt szerzett, a mostani szezonban 11 meccsen 11 találatnál jár.

A második a Barcelonát erősítő spanyol Anssumane Fati, a harmadik pedig a Bayern Münchenben szereplő kanadai Alphonso Davies lett.

A nyolcadik helyezett Szoboszlai az előző évadban osztrák bajnok és kupagyőztes volt, az élvonal legjobb játékosának választották, a magyar válogatottban pedig győztes gólt szerzett az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.

A Tuttosport által 2003-ban alapított elismerésről negyven rangos futballszakíró döntött, mindegyikük öt játékosra adhatta le a szavazatát, a futballisták 10, 7, 5, 3 és 1 pontot kaptak. Június közepén tették közzé a száz legjobb fiatal névsorát - rájuk a szurkolók is voksolhattak -, októberben pedig megjelent a húszfősre szűkített jelöltlista.

A Golden Boy-díjat korábban olyan futballisták nyerték el, mint Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011), vagy Kylian Mbappé (2017).

 

Főkép: MSN.com