A Balatonon túl is van élet

2020-07-30 21:31:00 Ujvári

hírkép

A vírustól és a karanténtól való félelem visszavetette a külföldre vágyok utazási kedvet, megnőtt a belföldön nyaralók száma. Kiss Róbert Richard turisztikai szakértőt kérdezte az M1 csatorna a legnépszerűbb hazai úti célokról.



A Balatonon túl is van élet, szép számban akad hazánkban még felfedezni való. Vannak olyan helyek, amik a túrázni vágyóknak kedveznek, - mint Sátoraljaújhely, Sárospatak, - ahogy akadnak olyanok is, amik a pihenni vágyók igényeit tartják szem előtt - mint a gyógyfürdők.

Egyre gyakoribb, hogy többnapos kirándulásokat szerveznek a családok. Országszerte találni erre alkalmas helyet, például az őrségi panziók idén népszerűek, ahogyan Szeged és környéke is, Sopron mellett. ,,Sopron a szülővárosom, a környékét bejárva történelmi időutazáson vehetünk részt. A Fertő-tó vize alkalmas arra, hogy fürödjünk benne."

A legnépszerűbb úti célok között még mindig ott találjuk a fővárost, ahová sokan érkeznek. Igaz, erről nehéz lenne statisztikát készíteni, mert gyakran előfordul, hogy a vidékről érkezők barátoknál, rokonoknál vagy épp ismerősöknél szállnak meg. Budapest szép számmal tartogat csodákat.

A gyógyfürdők is töretlen népszerűségnek örvendenek. Az utóbbi időben komolyabb fejlesztések voltak a fürdőhelyeken. Debrecenben, komoly fejlesztéseknek köszönhetően, elkészült a kétszintes Aquaticum. A komplexumban időzve egyszerre gyönyörködhetünk a tájban és pihenhetünk önfeledten.

A fürdőhelyek évről évre versengenek egymással, mert igény mindig van rájuk. A sárvári fürdőhelyen is szép számmal végeztek fejlesztéseket, ahogyan a Hévízi-tó és környéke is népszerű. A megfelelő védőtávolság betartását szem előtt tartva, ezeken a helyeken generálnak bőven forgalmat.

Tagadhatatlan tény, hogy a koronavírus-járvány nem kedvezett a turizmusnak idén, ugyanakkor a magyar utazók kedvét nem vette el hazánk felfedezésétől.