Mindenütt győzni akar a magyar golftehetség

2011-04-20 11:17:00 szorenyi.p

hírkép

Magyar versenyző is pályára lép a világ egyik legrangosabb junior golfversenyén Amerikában, a Sage Valley Golf Clubban. A 4 napos tour alatt a résztvevők nemcsak profi szintű versenyen vesznek részt, hanem lehetőségük lesz arra, hogy a legújabb sztároktól, Lucas Glovertől és Jay Haastól is tanuljanak.



Kővári Dániel számára a versenyhét április 19-én, kedden indult, és három további versenynapon át tart egészen péntekig, április 22-ig. A verseny idejére valamennyi játékos számára egy tapasztalt Sage Valley-i caddie-t bocsátanak rendelkezésre, a győztes pedig indulhat a National Touron.

Mindezen túl a Junior Invitationalből származó bevétel komoly anyagi forrást fog jelenteni a First Tee elnevezésű szervezet számra, amely a golfozáson keresztül arra készíti fel a fiatalokat, hogy felnőttként is sikeres, céltudatos emberek legyenek.

Kővári Dániel elmondta, hogy múlt héten a Floridai Jacksonville-ben, a Tom Burnett Golf Akadémián készült fel a versenyre. A hazai időjárási viszonyok miatt erre feltétlen szükség volt, hogy formába lendüljön.

Rendkívül izgatott vagyok, hogy ilyen remek játékosokkal mérhetem össze tudásomat, de nem vagyok megilletődve tőlük, mert szinte mindegyik ellen játszottam már - mondta a fiatal versenyző, hozzátéve, hogy a mai gyakorló napon jól ment a neki a játék.

Dani beszélt még arról is, hogy mit vár a versenytől: nincs bennem semmi szorongás, mert minden versenyen győzni akarok, és nem lesz ez másképp itt sem. Azt hiszem, hogy a sportolói pályafutásomban ez egy mérföldkő, de ez az egész magyar golfsport számára is nagy elismerés, hogy itt lehetek ezen a versenyen.