Jövőbeli nosztalgia

2020-07-23 12:33:00 KIF

hírkép

Hogy mit jelent a Future Nostalgia azt nem tudjuk. De mindenesetre frappáns meghatározása a koszovói lány stílusának. Kicsit nosztalgikus és közben kicsit hagyományteremtő is. Talán tényleg a jövőbeli nosztalgia a jelen legmodernebb irányzata.Dua Lipa 1995. augusztus 22-én látta meg a napvilágot Londonban. Szülei koszovói albán származásúak, a 90-es években hagyták el Pristinát. A Sylvia Young Színházi Iskolában tanult, majd Kosovoba költözött a családjával 2008-ban. Édesapja, Dukagjin Lipa neves rock énekes. Dua Lipa 14 éves korában kezdett el feldolgozásokat posztolni Youtube csatornájára. 16 évesen visszaköltözött Londonba azzal a céllal, hogy énekesnő lesz. Nem sokkal később modellként ias megmutatta megát.

A Future Nostalgia Dua Lipa második stúdióalbuma, amelyet a Warner Records adott ki 2020. március 27-én. Lipa olyan írókat és producerekkel dolgozott együtt, mint Jeff Bhasker, Ian Kirkpatrick, Stuart Price, a Monsters & Strangerz. A zenei stílusa nosztalgikus pop- és diszkó,  tánc-pop és elektronikus zene hatásokkal, olyan művészek inspirálása révén, mint Kylie Minogue , Gwen Stefani, Madonna, Moloko, Jamiroquai, Blondie, Olivia Newton-John és Outkast.

Megjelenésekor a Future Nostalgia széles körű elismerést kapott a zenekritikusoktól, akik közül sokan dicsérték a produkciót és annak koherenciáját. Kereskedelmi szempontból az album tizenkét különböző ország toplistáinak élén állt. Az Egyesült Királyságban négy egymást követő héten vezette a toplistákatk, első helyen volt még Ausztráliában, Írországban és Új-Zélandon, az öt legjobban pedig Belgiumban, Németországban és az Egyesült Államokban. Az album népszerűsítése érdekében Lipa 2021 januárjában kezdi a Future Nostalgia turnéját.