Vért vesznek a hajóval utazóktól

2020-07-21 07:49:00 Kail

hírkép

Újraindulnak a nagy hajók a Dunán, Budapesten már korántsem olyan kihalt a folyó, mint tavasszal volt. A fedélzeten azonban egy ideig még más lesz az élet, mint a világjárvány előtt volt.



Így például naponta mérik az utasok testhőmérsékletét. Már azokét, akik sikeresen vették az első akadályt, és - szűrésként - átestek a kötelező vérvételen a többnapos utak előtt.

A fedélzeten végig kötelező a maszk, ha az utasok nincsenek éppen a kabinjaikban, vagy nem reggeliznek-ebédelnek-vacsoráznak. Az étkezésekhez az asztalokat jókora távolságban helyezik el egymástól és mobilfallal is elkülönítik őket. A pincérek kesztyűt és maszkot viselnek, miközben kiszolgálják a hajólakókat. A svédasztalos reggeliket törölték - az utasok közül ezt fájlalják a legtöbben.

A Reuters a Nicko Crusies előírásai alapján számol be minderről. A német cég egy hónapja elsőként indította újra három hajóját a Dunán, Passau és Budapest között, 6, illetve 8 napos utakra. Az útvonal festői hegyek és régi kastélyok közt visz, az érdeklődés azonban  meglehetősen megcsappant a koronavírus miatt: eddig 90 százalékig voltak tele a hajók, most ez a mutató a 70 százalékot sem éri el.

Az utasok zömében németek, svájciak és osztrákok.