Abu Dzabiba indít új járatot a WizzAir

2020-05-04 11:51:00 Kail

hírkép

Új járatot indít Budapest és az Egyesült Arab Emírségek fővárosa között a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság június 3-ától.



Szeptember végéig hétfőn és vasárnap, majd hétfőn, szerdán és pénteken is közlekednek a társaság Airbus A321neói Abu-Dzabiba, ezzel a Wizz Air lett az első európai fapados légitársaság, amely járatot nyit a fővárosba. A társaság Budapest mellett Bukarestből, Kolozsvárról, Katowicéből és Szófiából is elérhetővé teszi Abu-Dzabit.

Korábbi közlések szerint a Wizz Air új leányvállalatot hoz létre az emírségekben, amely várhatóan az év második felében kezdi meg a működését, a tervek szerint elsősorban azokra a közép-, kelet- és nyugat-európai piacokra indít járatokat, ahol az anyavállalat ma is sikeresen működik, illetve hosszú távon az indiai szubkontinensre, a Közel-Keletre és Afrikába is szeretne járatot nyitni.

Az Egyesült Arab Emírségek március végén rendelte el a polgári kereskedelmi repülés felfüggesztését, ez a határozat most is érvényben van. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója azt mondta, amennyiben feloldják a korlátozást, úgy a gépek már júniustól repülhetnek Abu-Dzabiba.