Ma rajzfilmen láthatja Puskás Öcsit

2020-04-01 10:30:00 Kail

hírkép

Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 aktuális tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében.



A hétperces, 2D-s animációs technikával közel egy évig készült filmet - melynek első vetítése vasárnap este volt az M2 csatornán - az alkotók animációs-sorozatuk első, bemutató, úgynevezett pilot epizódjának szánják - tájékoztatta Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete az MTI-t.

A sorozatepizódok alapját a gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák képezik, valamint Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is.

A rongylabda címet viselő első epizód a kis Puskás Ferenc első focis élményeiről szól. Öcsi hétesztendős, egy évvel idősebb jó barátjával, Bozsik Cucuval szalad le a kispesti grundra. Ám a nagyok nem fogadják csak úgy be maguk közé a két leendő Aranycsapat-klasszist. Öcsi mérges lesz és szomorú, ezt látva édesapja kieszeli, hogy saját labda - egy rongylabda - kell a lurkóknak!

A Duna TV-n 17.50-kor, az M1 Ma este című műsorában pedig körülbelül 18.45-kor lesz látható a rajzfilm Puskás Ferenc születésének 93. évfordulója alkalmából.