Mi lesz a SZÉP kártyás pénzzel?

2020-03-30 16:55:00 Farmosi Nóra

hírkép

Vannak, akiknek kimarad idén a nyaralás vagy elhalasztják az utazást, a SZÉP kártyájukon viszont marad pénz az összegek lejárati ideje után. Mi lesz ezzel?



A SZÉP kártyán szereplő összegek idén május 31-én járnak le és a későbbiekben is hozzáférhetők lesznek. A jelenleg érvényes szabályzat értelmében ugyanis a szolgáltató már nem utalja vissza a fel nem használt egyenleget a munkáltatónak, viszont havonta maximum 3 százalékot levonhat az egyenlegből.

Sokaknál kimarad az utazás az idén, vagy későbbre tolódik. A lejárati határidő után ráadásul a három százalék levonása miatt kevesebb is marad majd a pihenésre szánt büdzséből a munkavállalóknál. Erre egyszerű megoldás lenne, ha kitolnák a határidőt.

Az összegek lejárati idejének meghosszabbításával a teljes összeg a munkavállalóknál maradhatna, és azt később elkölthetnék a turisztikai és vendéglátó szektorban. Így a bankok kivételével mindenki jól járhatna, a járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai szereplők és a munkavállalók is.

De van másik opció is: az OTP - eddig egyedüli bankként - már jelezte, hogy a 3 százalék levonásától a rendkívüli helyzetben eltekint.