Öngyilkos lett - nem akart fertőzni másokat

2020-03-26 10:53:00 Kail

hírkép

A 34 éves Daniela Trezzi koronavírussal fertőződött, miközben a védekezés frontvonalában, a legsúlyosabb helyzetben lévő Lombardia egyik kórházában dolgozott. Attól félt, megfertőz másokat is. Inkább megölte magát.



Az olasz nővérek nemzeti szövetsége közölte a fiatal nő halálhírét és annak hátterét. Hozzátették: nem ez az első ilyen eset, a múlt héten Velencében is öngyilkos lett egy ápolónő.

"Mindannyian okkal választottuk ezt a hivatást, jóban-rosszban kitartunk mellette, ezért vagyunk nővérek" - hangsúlyozza a szövetség közleménye. Amely kitér arra is, hogy mekkora nyomás és stressz nehezedik ma - nemcsak Észak-Olaszországban - a rendkívül nehéz körülmények között helytálló egészségügyi dolgozókra.

Daniela Trezzi a monzai San Gerardo kórház intenzív osztályán dolgozott, 15 kilométerre Milánótól. Karanténba került, miután koronavírus-tesztje pozitív lett - írja a Daily Mail. Az intézmény főigazgatója arról számolt be, hogy a fiatal nő március 10-e óta volt házi karanténban. Halálának pontos körülményeit most vizsgálják - tájékoztatott a helyi média.

A hét eleji adatok szerint csaknem 6 ezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg a koronavírussal Itáliában, ez az összes ottani fertőzött körülbelül 8 százaléka.