Torgyán József kinevetett ötlete megvalósult

2020-01-12 18:08:00 seifert.p

hírkép

Torgyán József imádott utazni, s a kint tapasztaltakat próbálta hasznosítani. Volt kifejezetten jó ötlete is, olyan is, ami megvalósult, s olyan is, amit mások rontottak el (a Budapest-éttermek hálózata világszerte). Mégis a chilei cseresznyés mondása vált legendássá.



Dél-amerikai utazását követően általános közéleti derültséget okozva javasolta, hogy Chile Magyarországra, mi pedig Chilébe vigyünk cseresznyét, hisz pont félév van a két szezon között. Nos, az idei chilei cseresznye már meg is érkezett a boltokba, az ára 12 ezer forint kilónként. Vettünk is tíz dekát, mint a parízerből. Valóban ropogós, frissességét tizenkétezer kilométeres utazást követően is megőrizte. Elkapkodni azért nem fogják, bár akcióban a téli szezonban hatezerért is lehet majd kapni, jósolják hozzáértők.

Torgyán apai ágon szatmári parasztcsaládból, anyai ágon görögkatolikus papi családból származott. Utazásairól apró ereklyéket gyűjtött. Nem csupán a kisgazdák vezetőjeként ismert, hanem miniszterként a Fradi elnöke is volt a pár éve elhunyt jó humorú politikus.