Szilveszter görög módra

2020-01-01 14:30:00 Nita

hírkép

A Washpoint Kft által rendezett ünnepi est a IX. kerületben található, Ferencvárosi Művelődési Központban volt december 31-e éjjelén.



Nem újdonság, hogy ilyen befogadható formájában közvetítik a görög kultúrát ezen a helyszínen. A kíváló minőségű, frissen elkészített ételekről a Parázs Varázs Grill csapata gondoskodott speciális tálakkal, melyeket este 8-kor már mindenki tűkön ülve várt. A 150 fős vendégsereg estéjét nemcsak a görög ízek és tálak színesítették. A hatalmas körtánc - amely kortól függetlenül szabadította fel és oldotta a hangulatot - remek kiegészítője volt az estének. A csúcspont pedig a tombolahúzás volt, ahol értékesnél értékesebb ajándékokat lehetett nyerni. A legösszetartóbb görög kisebbség este 11-kor köszöntötte az új évet az időeltolódás végett. Hangos ujjongatással és örömkönnyekkel bolondították meg az ünnepi estét.

A Mydros zenekar gondoskodott a görög stílusú táncest hangulatáról, így lehetetlen volt ülve maradni. Érdemes kicsit bővebben is beszélni róluk, hisz az este folyamán ők gondoskodtak a remek hangulatot alapozó zenéről. 2001 óta szólaltatják meg a legszebb görög dalokat táncházakban, éttermekben, szórakozóhelyeken, zenei fesztiválokon, magán- és céges rendezvényeken. Az öt tagból kettő görög származású, három pedig magyar. Eddig több, mint 1200 fellépésen vannak túl, így egy összetartó törzsközönséget is a magukénak tudhatnak.

A többi szilveszteri bulihoz képest azonban korán, már éjfélkor szállingóztak innét haza a vendégek - főleg, hogy sokan gyerekekkel voltak. Mindenki örömmel és kellemes élménnyel gazdagodva távozott.