Grabowski falra mászott a nyolckerben

2019-12-17 11:52:00 Kail

hírkép

Újabb fővárosi tűzfalfestés készült el, ezúttal budapesti Szigony utcában; a több mint 400 liter színes falfesték felhasználásával és 2 hónapnyi munkával készült képen a Macskafogó című rajzfilm egér hőse, Grabowski látható.



Az egér egy 600 négyzetméteres falfestmény része, a tervet - amelyet a népszerű rajzfilm Szórádi Csaba által tervezett 1986-os moziplakátja inspirált - Ternovszky Béla és alkotótársai engedélyével, Forgács Simon (Macskafogo.hu), @0036mark és Illés Hajnalka grafikus készítették a Színes Város Csoport felkérésére.

A falfestményt a szervezet művészei festették fel a tűzfalra Orosz Richárd képzőművész vezetésével - közölte a Színes Város Csoport. "Ifjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig egyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő. Ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült" - idézi a közlemény Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője szavait.

"Természetesen minden megvalósult projektünk közel áll a szívünkhöz, de a Macskafogóra ez különösen igaz, mivel olyan alkotók munkáin dolgozhattunk, akikre gyerekkorunk óta felnézünk" - közölte Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára.

Három évvel ezelőtt indult útjára az a kezdeményezés, hogy a Színes Város Csoport művészei Józsefváros Önkormányzata támogatásával ismert magyar meséket festenek fel a VIII. kerületben. A művészek eddig a Szaffi, a Vuk és a Vízipók-csodapók karaktereivel színesítették a tűzfalakat.