Repülős ételek repülés nélkül

2019-12-06 11:10:00 Kail

hírkép

Akik Malajziában vannak, azoknak már jegyet sem kell váltaniuk ahhoz, hogy azt egyék, amit a fedélzeten szolgálnak fel.



A repülős ételekről az a nézet él a köztudatban, hogy nem képezik a gasztronómia csúcsát, sőt kifejezetten ízetlenek. Ennek az oka azonban sokszor nem az ételek minőségében, hanem az utasszállítókon tapasztalható extrém száraz levegőben és az alacsony légnyomásba keresendő, ezek rontják ugyanis az ízérzékelésben nagy szerepet játszó szaglást. A repülős fogások  kifejezetten finomak is lehetnek, ha nem a fedélzeten fogyasztják el őket. Erre építettek egy éttermet Kuala Lumpurban, ahol az AirAsia repülős ételeit kínálják a vendégeknek. Nyugodt környezetben, motorzaj és utasok nélkül.

A Santanban többnyire maláj fogásokat szolgálnak fel, de délkelet-ázsiai ételek is vannak a menün. A kínálatnál az AirAsia járatai által összekötött városokra koncentráltak, még az alapanyagokat is úgy választották ki, hogy ezekből a régiókból kerüljenek ki.

Öt séf felel az ételekért, szakács tanulókkal közösen készítik el a fogásokat a vendégeknek. "Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy új piacokra tudtuk kiterjeszteni a fedélzeti menünket és így is  tudjuk támogatni a helyi beszállítóinkat, termelőinket. Új munkalehetőségeket is teremtünk a megfizethető franchise hálózattal" - mondta Catherine Goh, az étterem igazgatója a CNN-nek.