Kempingezni akar a kormány a VOLT-on

2011-03-31 12:03:00 szorenyi.p

hírkép

Június 28-ától öt napra Európa színeibe öltözik Sopron, a VOLT Fesztivál ad otthont ugyanis az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijának.



A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a szervezők közös meghívására huszonhét uniós tagállamból közel ezer fiatal költözik ide öt napra. Az ország egyik legjelentősebb fesztiválja kiváló terep arra, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek a magyar elnökség fél éves munkájának eredményeibe – mondta el Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

A magyar elnökség kiemelt témájához, a roma stratégiához kapcsolódóan június 29-én a European Gipsy Rocks! elnevezésű program keretében a VOLT Fesztivál több színpadán számos tagállamból, valamint Magyarországról egyaránt, a roma kultúrát reprezentáló produkciókkal találkozhat a közönség.

A VOLT Fesztivál központjában felépülő találkahely az Európa Konyha. Itt mutatják majd be az Európai Unió egyes tagállamainak gasztronómiáját. Az étlapon naponta változó menüsort találnak a fesztiválozók, így arra is lehetőségük nyílik, hogy az egyes fogásokat más-más EU-konyhából válasszák ki. A nemzetközi kínálathoz természetesen markáns hazai választék is kapcsolódik: a Magyar Konyha a legjellegzetesebb honi ízeket kínálja majd.



A VOLT Fesztivál június 28-án kezdődik.