Két napra bezárják a Feröer-szigeteket

2019-11-18 10:16:00 Farmosi Nóra

hírkép

A feröeri hatóságok bejelentették, hogy jövő tavasszal két napra lezárják a legnépszerűbb turistacélpontokat, abból a célból, hogy elvégezzék azok karbantartását



Április 16-án és 17-én turistákat nem, de önkénteseket szívesen fogadnak, hasonlóan az idei évhez, amikor 25 ország 100 önkéntesét hívták meg egy hétvégére. Nekik biztosítják az szállást és az étkezést, a jelentkezőknek egyedül az odautazást kell megoldaniuk a szigetek valamelyikére. Cserébe vállalják, hogy segítenek a helyieknek a munkában.

A természeti értékek megóvása és a turisták által látogatott útvonalak helyreállítása prioritást élvez a programban, amiből hagyományt szeretnének teremteni a Feröer-szigeteken. A madarak költési helyeit, a partszakaszokat, turistaútvonalakat és kilátókat is helyrehozzák a turista stop alatt a 18 szigeten, ahol csak 2018-ban 110.000 turista fordult meg, és a számuk 10 százalékkal nő évente. A turisztikai hivatal szerint a hétvége az overtourism, azaz a túlturistásodás jelenségére is megoldást adhat, azáltal, hogy megmutatja: a turisták is részesei lehetnek a megoldásnak, ha nem tömegével érkeznek, hanem önkéntesként a helyreállításban is  segítenek a népszerű turistacélpontoknál.