Egy ezüst- és egy bronzérem

2019-08-02 10:26:00 Ujvári

hírkép

Spéth Norbert ezüst-, Herceg Alex Valentin pedig bronzéremmel távozott a múlt hétvégén véget ért, Bangkokban rendezett muaythai világbajnokságról. A ringben elért kiváló eredmények mellett pedig sportdiplomáciában is elkönyvelhettünk egy sikert - írja a Globoport.



Négy magyar versenyző vett részt az IFMA muaythai világbajnokságon, ami minden idők legnagyobb és legerősebb tornája volt 90 ország, több mint 1500 versenyzőjével.

A magyarok legjobbja, Spéth Norbert (A kategória, – 67 kg) egyértelmű éremesélyesként érkezett Bangkokba, és ennek megfelelően teljesített is. Az elődöntőig könnyedén jutott el, ahol az a Dimitrij Varac jött szembe, akitől Spéth az előző világbajnokság döntőjében vereséget szenvedett. Most azonban fordult a kocka és a magyar bunyós tudott diadalmaskodni, ezzel pedig bejutott a fináléba. Ott viszont a pontozók a hazai thai versenyzőt, Thanet Nitutornt látták jobbnak, így Spéth ezüstéremmel térhet haza a világbajnokságról.

Herceg Alex Valentin (B kategória, 63,5 kg) egy orrtoréssel nyitott, következő ellenfele nem állt ki ellene, majd még egy győzelem következett, így pedig biztos érmesként léphetett szorítóba az elődöntőben. Az újabb siker nem jött össze, és mint kiderült, a későbbi világbajnoktól kapott ki a magyar versenyző, akinek így még szebben csilloghat a bronzérme.

A nagy reményekkel érkező Nardelotti Zoltán (A kategória, -75 kg) kiválóan kezdte a tornát, két mérkőzést is könnyedén nyert meg, ám a másodikon megsérült a lába, így a következő összecsapásra már nem tudott kiállni, így nem tudott a dobogó közelébe férkőzni.

Koczó Henrik (B kategória, -71 kg) élete első vébéjén egyből búcsúzni kényszerült, izraeli ellenfele az első két menetben jobbnak bizonyult, és a magyar versenyző jó hajrája ellenére megnyerte a párharcot.

A ringen kívül sportdiplomáciai sikert is elkönyvelhet a magyar delegáció: az IFMA amatőr és profi tagozata egybeolvadt, aláirták az új alapszabalyt és kihirdették az új Executive Board tagokat is, ahová beválasztották a Magyar Muaythai Szakszövetség által delegált Szabó Lászlót.