Gyilkosság a barlangban

2019-04-26 11:33:00 Kail

hírkép

A Kanári-szigeteken helyi lakosok találtak rá a hegyekben kóborló ötéves német kisfiúra. A rendőrségre vitték, ahol szavai nyomán rettenetes történet bontakozott ki.



A feje búbjáig sáros, kipirult arcú és síró kisfiú céltalanul bolyongott Tenerife szigetén, Adeje közelében, amikor egy nő rátalált. A rendőrségre vitte, ahol kifaggatták. Később egy barlangban rábukkantak édesanyja és 10 éves testvére holttestére. Az El País úgy értesült, hogy a gyerek elbeszélése nyomán, hosszas kutatás után találták meg a barlangot, egy elejtett karóra vezette nyomra őket. Az apát őrizetbe vették - azzal gyanúsítják, hogy ő ölte meg a nőt és a fiút. A férfi rendkívül agresszív volt a rendőrökkel is, amikor a lakásán rajtaütöttek, semmilyen információt nem volt hajlandó adni a családjáról - írják a spanyol lapok.

A német édesanya a két gyerekkel együtt jött látogatóba a Tenerifén élő apához. Hogy mi történt, egyelőre nem tudni. A rendőrök a holttesteken verés nyomait mutatták ki. A spanyol hatóságok családon belüli erőszakként kezelik az ügyet. A Kanári-szigetek rendkívül népszerű üdülőhely, mindenekelőtt a német és a brit turisták körében.

A kisfiúért, aki úgy úszta meg a gyilkosságot, hogy elfutott, egy rokon érkezik hamarosan Németországból. De nem biztos, hogy haza tudja vinni, mielőtt befejeződne a nyomozás. A bíróság valószínűleg tanúként tart igényt a gyerekre.