Budapestre érkezett a Tesla

2019-04-26 10:01:00 Kail

hírkép

Már Magyarországon is testközelből ismerkedhetünk a világ legnépszerűbb elektromos autóival. Budapesten, a Lechner Ödön fasor 1. alatt megnyílt a Tesla Universal bemutatóterme és átadópontja.



A Tesla a szokványostól eltérő működésével, innovatív megoldásaival, szupergyors elektromos autóival ért el hihetetlen népszerűséget az utóbbi 15 évben. Az autópiac átalakulását, a környezetbarát alternatív hajtás előretörését nagymértékben a kaliforniai autógyártónak és energiaipari vállalatnak köszönheti a világ.

Európában a Roadster első generációjával 2008-ban jelent meg a Tesla. Azóta Nyugat-Európa és Skandinávia országaiban és a tengerentúlon egyaránt uralják a Tesla modellek az elektromos autók piacát. A 2017-ben bemutatott Model 3 az első olyan elektromos autó, amelyből egy év alatt már több mint 100.000 darab gördült le a gyártósorról.

Magyarországon – köszönhetően az állami támogatási rendszernek is – jóval a régiós átlag fölött futnak már elektromos autók az utakon, csak tavaly majdnem 1300-at helyeztek forgalomba. Az etalonnak számító Tesla modellek viszont eddig csak egyedi import keretében érkeztek be az országba - bemutatóteremben, teljes szolgáltatási körrel eddig nem volt elérhető az amerikai márka. Most a magyar tulajdonú Universal Leasing Kft. saját beruházás keretében alakította ki  bemutatótermét és tesztvezetés során átélhető a különleges Tesla-élmény is.

Áprilistól már az európai piacokon is rendelhető a Model 3 Standard Plus változata, ami extrákkal együtt is beférhet az állami támogatási rendszer által szabott 20 millió forintos értékhatárba.