Három bank után leáll az OTP

2019-04-13 10:30:00 Kail

hírkép

Az év végén már 12 országban lesz jelen az OTP csoport. az idén még három bankot vesznek a régióban, aztán leállnak az akvizícióval.  De csak egy időre.



Erről Csányi Sándor tájékoztatta az újságírókat a legnagyobb hazai lakossági bank közgyűlése után. Az elnök-vezérigazgató a miértre azt válaszolta, hogy miután jelentősen bevásároltak az európai bankpiacon, most a megvett bankok integrálása folyik, sok fiókot be kell zárni és ez sok munkát igényel: jelenleg  több mit 300 OTP-s dolgozik külföldön.

Ráadásul itthon is nagy feladatba vágtak bele, elindították az elmúlt 20 év legnagyobb IT-projektjét, folyik a bank teljes újraszabályozása. Az azonnali fizetések júliusi indulásáról az elnök-vezérigazgató azt mondta, több tesztelésre lenne szükség, az pénzintézetnél több mint 160 rendszert kell összehangolni a több millió lakossági ügyfél miatt.

A szünet azonban a felvásárlásokban csupán átmeneti lesz, a következő 3-5 évben ugyanis jelentős konszolidáció jön még az európai bankpiacon, ebben pedig az OTP is részt kíván venni - mondta el Csányi Sándor. Akinek elnök-vezérigazgatói posztjának különválaszthatóságáról is döntöttek a részvényesek. Ez azonban egyelőre csak elvi lehetőség, Csányi mindenkit megnyugtatott., rövid távon nem szándékozik megválni semelyik poszttól. De mivel sokat van távol, idén már 12 országban lesz jelen az OTP és vannak egyéb pozíciói, elfoglaltságai is például az UEFA-ban és  FIFA-ban, előfordulhat, hogy egyszer majd egyik vagy mindkét pozíciótól megválik.